Snapchat uruchamia funkcję "usuń do wszystkich"; zobacz, jak to działa

Snapchat uruchomił funkcję, która pozwala trwale usunąć wiadomości z konwersacji. Podobnie jak w "usuwaniu wszystkich" WhatsApp, usunięta treść wychodzi poza wszystkie urządzenia, w tym kontakty w pojedynczych rozmowach lub grupach. Historia czatów pokazuje, kiedy coś zostało usunięte. Teksty, GIF i nagrania głosowe można usuwać bez ograniczeń czasowych, podczas gdy obrazy i filmy są już autodestrukcyjne w aplikacji. Oto jak korzystać z funkcji nowego komunikatora w poniższym samouczku.

Jak korzystać z mapy Snapchat Snap

Jak wysłać zdjęcia z galerii przez Snapchata

Krok 1. Przejdź do zakładki konwersacji Snapchat i wybierz rozmowę indywidualną lub grupową;

Uzyskaj dostęp do rozmowy indywidualnej lub grupowej w Snapchacie

Krok 2. Zlokalizuj wiadomość, którą chcesz usunąć i przytrzymaj, aż zobaczysz wyskakujący dymek. Dotknij opcji "Usuń";

Przytrzymaj wiadomość, którą chcesz usunąć

Krok 3. Snapchat ostrzega, że ​​usunięcie nie gwarantuje, że znajomi nie przeglądali wiadomości. Dzieje się tak dlatego, że funkcję można zastosować do każdej wiadomości, nawet jeśli jest stara. Nie przeszkadza to jednak kontaktowi sprawdzać, czy jesteś offline, czy używasz nieaktualnej wersji aplikacji.

Aby zakończyć, kliknij "Usuń wiadomość czatu". Historia rozmowy wyświetli ostrzeżenie o usunięciu treści.

Historia czatu pokazuje, kiedy wiadomość została usunięta

Snapchat: Dlaczego nie otrzymam powiadomienia o zrzutach ekranu? Zadaj swoje pytania na forum.